FANDOM


Yamcha
Iamxa
ヤムチャ,Yamucha
Sexe Masculí
Naixement Any 733 (Planeta Terra)
Primera aparició Bola de Drac Volum 1, capítol 7 (manga)
Bola de Drac capítol 5 (anime)
Espècie Humà
Tipus Lluitador
Altura 183 cm
Pes 68kg (adult)
Armes Simitarra
Tècniques Bukūjutsu
Kame Hame Ha
Rōgafūfūken
Sōkidan
Escola base (Arts Marcials) Escola de la Tortuga
Mestres Follet Tortuga
Karin
Popo
Totpoderós
Kaito
Deixebles .
Ocupació Bandit del desert
Desocupat
Jugador de beisbol (anime)
Veu Tōru Furuya

En Iamxa (ヤムチャ Yamucha) és un del millors amics d'en Goku. Apareix als primers episodis i és considerat el primer rival d'en Goku. Al principi és un bandit del desert, sempre acompanyat d'en Puar, un petit gat humanoide que flota pels aires i es transforma. Quan descobreix la llegenda de les Boles de Drac les intenta robar a la Bulma i en Goku, però té una fòbia a les dones (la qual supera al llarg de la sèrie), cosa que permet que els deixi en pau. A partir d'aquell moment els segueix fins arribar al palau d'en Pilaf on es converteix en un company de viatge i s'enamora de la Bulma, amb qui manté una relació sentimental. Participa als tres primers Torneigs d'Arts Marcials però sempre perd al primer combat.

Posteriorment entrena amb el Totpoderós i lluita, amb en Ten Shin Han, en Xaos, en Satanàs Cor Petit i en Son Gohan contra els guerrers de l'espai, però mor i resideix al món d'en Kaito fins que el ressuciten al final de la saga d'en Frízer, segons l'anime es converteix en jugador de beisbol. Les seves continues infidelitats deterioren la seva relació amb la Bulma i acaven trencant. Busca als Androides amb la resta de Guerrers Z i és vençut per el Dr Gero, també assisteix al Joc d'en Cel·lula i és atacat, amb els seus companys, per els cel·luletes engendrats per en Cel·lula.

Es retira del món de la lluita després de la mort d'en Cel·lula, passant a un paper cada vegada més secundari en els fets posteriors, tenint papers secundaris, sempre acompanyat d'en Puar. En el 25è Gran Torneig d'Arts Marcials hi apareix com a espectador i durant les matances d'en Bu es reuneix, amb altres amics d'en Goku, al Palau de Déu i és assassinat per en Bu quan escapar de la Sala de l'Esperit del Temps.

Resucita amb els altres terrícoles assassinats per en Bu gràcies al Drac de Namek i participa en el Genkidama d'en Goku per eleminar el monstre.

Deu anys després assisteix al 28è Torneig d'Arts Marcials, també com a espectador.


Aparició a Bola de Drac GT

El personatge te poques aparicions a Bola de Drac GT i surt en comptades ocasions, com en el trasllat dels terrícoles al Nou Planeta Plant i, en la seva ultima aparició, on és sorprés quan el Drac Shenron, transportant en Goku, passa per el cel mentre ell està reparant el seu cotxe, acompanyat del seu inseparable amic Puar.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.