Bola de Drac Wiki
Advertisement
Son Goku by eggmanrules.png
Son Goku
孫 悟空, Son Gokū
Altres noms Kakarot
Sexe Masculí
Naixement Any 737 (Planeta Vegeta)
Primera aparició Bola de Drac Volum 1, capítol 1 (manga)
Bola de Drac capítol 1 (anime)
Espècie Guerrer de l'Espai
Tipus Lluitador
Altura 1'79 m (adult)
Pes 84 kg (adult)
Armes Bastó màgic
Tècniques Kame Hame Ha
Taiyoken
Genkidama
Atac d'en Kaito
Puny del Drac
Transformacions Ōzaru
Super Guerrer (1r, 2n, 3r i 4rt nivell)
Fusions Pohtala: Vegeku (Son Goku + Vegeta)
Metamor: Gogeta (Son Goku + Vegeta)
Escola base (Arts Marcials) Escola de la Tortuga
Mestres Son Gohan (avi d'en Goku)
Follet Tortuga
Mestre Karin
Popo
Totpoderós
Kaito
Deixebles Son Gohan
Ub
Nekomajin Z
Títols d'Arts Marcials Campió del 23è Torneig d'Arts Marcials
Ocupació Desocupat
Família Son Gohan (avi adoptiu)
Bardock (pare)
Raditz (germà)
Xixi (esposa)
Son Gohan (fill)
Son Goten (fill)
Pan (néta)
Son Goku Jr (rebesnét)
Veu Masako Nozawa (japonès)
Ana Pallejà (català)
Mònica Padrós (català)
Marc Zanni (català)
Mari Carmen Giner (català-valencià)
Martí Pich (català-valencià)

En Son Goku (孫 悟空, Son Gokū) és el personatge principal de les aventures de Bola de Drac, un Guerrer de l'Espai originari del Planeta Vegeta, el seu nom original és Kakarot (カカロット, Kakarotto). Va ser ideat a partir del personatge anomenat Sun Wukong, el Rei Mico de Viatge a l'Oest.

Biografia[]

Nat el 17 de desembre de l'any 737 al Planeta Vegeta, fill d'en Bardock, un guerrer de l'espai de categoria inferior, poc després del seu naixement i poc abans de la destrucció del planeta va ser enviat a la Terra amb la missió de conquerir-la per en Frízer, el tirà espacial. Arribada la seva nau a l'indret de la Terra conegut com el Mont Paoz va ser descobert al bosc per un ermità de la zona, en Son Gohan, que el va adoptar com a nét i li va posar el nom de Son Goku . Al principi tenia un caràcter rebel i indomable, fins que, en una sortida al bosc, va caure i es va donar un fort cop al cap, arran d'aquest fet es va tornar afable i pur de cor, oblidant totalment la seva missió a la Terra.

En Goku es va entrenar en les arts marcials amb el seu avi adoptiu, amb qui va conviure al Mont Paoz, sense establir contacte amb la resta de la humanitat, fins que una nit de lluna plena va pendre la forma d'Ōzaru i va acabar amb la vida de l'avi Son Gohan, que li va deixar la bola de quatre estrelles com a record, des d'aquell en Goku es va espavilar tot sol, caçant animals del bosc per menjar.

Un dia, venint de pescar una carpa gegant es va topar amb la Bulma, una jove estudiant i inventora de la Capital de l'Oest que passava les vacances buscant les boles de drac per demanar un xicot al Drac Shenron, havia arribat al lloc atreta per les senyals del Radar de les boles de drac, inventat per ella, tot i la confrontació inicial, la Bulma, pensant en la utilitat de la seva força i resistència, va acabar conveçent en Goku perquè l'acompanyés en el viatge i li deixés la bola de quatre estrelles quan la necessités per el desig, era el primer ésser humà que veia en Goku a banda del seu avi, i la primera noia.

En companyia de la Bulma, en Goku va descobrir un món que desconeixia per complet, i va arribar a conèixer el Follet Tortuga, una llegenda de les arts marcials.

Advertisement